2 dl siirupit
2 dl suhkrut
1 sl jahvatatud kaneeli
2 tl jahvatatud nelki
1 sl jahvatatud kardemoni
või siis 3 sl piparkoogimaitseainet kolme eelneva maitseaine asemel
250 g võid
2 muna
ca 10 dl nisujahu
2 tl söögisoodat
2 dl suhkrut
1 sl jahvatatud kaneeli
2 tl jahvatatud nelki
1 sl jahvatatud kardemoni
või siis 3 sl piparkoogimaitseainet kolme eelneva maitseaine asemel
250 g võid
2 muna
ca 10 dl nisujahu
2 tl söögisoodat
Kuumuta potis siirup koos suhkru ja jahvatatud
maitseainetega keemiseni. Lisa tükeldatud või, sega läbi ja tõsta pott
jahtuma. Lisa kloppides ükshaaval munad. Sega söögisooda jahuga ja lisa
vähehaaval siirupi-võisegule. Sõtku tainas hoolega läbi ja paki kilesse.
Hoia vähemalt järgmise päevani külmikus (nii maitsestub taigen
paremini).
Rulli tainas jahusel laual lahti ja lõika vormidega
soovitud kujundid. Küpseta 200kraadise ahju keskosas seni kuni
piparkoogid omandavad ilusa pruuni jume.
Retsept on pärit Kokkama Ragnega
No comments:
Post a Comment