Tuesday, March 25, 2014

Mõnusalt magusad, vürtsikad, läätse-bataadi kotletid
Vaja läheb: 1 suur bataat, 250 g keetmata punaseid läätsi, 1 suur punane sibul, 2 küünt küüslauku, soola, cayenne pipart, tshilli pipart, musta pipart, pisut kuivatatud ürte( basiilik, oregano jne. ), soovikorral pisut rafineerimata oliivõli.
Valmistamine: Loputa läätsed ja pane vett niipalju, et see vaevalt kataks läätsi, lisa väikesteks tükkideks lõigatud bataat ning hauta neid madalal tulel kaane all, aegajalt segades u. 10 minutit. Kui läätsed ja bataat on juba pehmemapoolsed, lisa hakitud sibul, küüslauk, õli ja maitseained. Tambi puust pudrunuiaga segu läbi või kasuta saumikserit kergelt läbi püreestades. Segu peaks jääma paksu pudru taoline, kergelt magus ja vürtsikas. Siis vormi lusikaga väiksed kotletid ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta ahjus 175 kraadi juures niikaua kuni segu on tahkunud ehk umbes 20 min.
Serveeri ahjuköögiviljadega või näksi niisama tomatikastmega.

Leitud http://kehakeel.ee/kokkamine/

No comments:

Post a Comment