Mõnusalt magusad, vürtsikad, läätse-bataadi kotletid
Vaja läheb: 1 suur bataat, 250 g keetmata punaseid läätsi, 1 suur punane sibul, 2 küünt küüslauku, soola, cayenne
pipart, tshilli pipart, musta pipart, pisut kuivatatud ürte( basiilik,
oregano jne. ), soovikorral pisut rafineerimata oliivõli.
Valmistamine: Loputa läätsed ja pane vett niipalju, et see vaevalt
kataks läätsi, lisa väikesteks tükkideks lõigatud bataat ning hauta neid
madalal tulel kaane all, aegajalt segades u. 10 minutit. Kui läätsed ja
bataat on juba pehmemapoolsed, lisa hakitud sibul, küüslauk, õli ja
maitseained. Tambi puust pudrunuiaga segu läbi või kasuta saumikserit
kergelt läbi püreestades. Segu peaks jääma paksu pudru taoline, kergelt
magus ja vürtsikas. Siis vormi lusikaga väiksed kotletid ja aseta
küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta ahjus 175 kraadi juures
niikaua kuni segu on tahkunud ehk umbes 20 min.
Serveeri ahjuköögiviljadega või näksi niisama tomatikastmega.
Leitud http://kehakeel.ee/kokkamine/
No comments:
Post a Comment