Kuulasin suu ammuli, mida kõike ma ei teadnud ega osanud mõelda, et selliseid asju on olemas.
Panen siia kirja esimesed minu, kui algaja jaoks esimesed teada saamised. Usun, et mõne kuu pärast on need nii enesest mõistetavad asjad. Sellepärast ongi algusest peale minul põnev kõik kirja panna, kuidas ma seda maailma avastasin.
- Eeltaignasse ei panda suhkrut ega soola.
- Keedutaigen tehakse suure kleepvalgu sisaldusega nisujahust.
- Bisdviidi jaoks sobib suure kristalliline suhkur.
- Vahustavate taignate jaoks sobib suure kristalliline suhkur. Oluline on aeglane ja pikaajaline, madalal kiirusel vahustamine.
- Pärmitaignasse tuleb alati soola panna. kerkib paremini.
- Muna valgesse tuleb suhkrut panna vahustamisel, et valk lahustuks ühtlaselt.
- Pärm on elusolend. Käitu temaga hästi.
- Pärm ei tohi enne taigna segamist kokku puutuda ei soola ei suhkruga.
- Keedetud veega ei tehta tainast. Sobib kraanivesi.
- Taigen, mis on tehtud piimaga kerkib vähem.
- Pärmi taignasse sobib margariin v toiduõli enma kui või.
- Kreemid tuleb teha võist mitte margariinist.
- Muretainast tuleb võimalikult vähe töödelda taigna segamisel.
- Hapu kokmpnendiga (keerfir, hapupiim, kohupiim) taignasse tuleb panna soodat mitte küpsetuspulbrit.
- Meega taignasse alati kergitusainena panna soodat.
No comments:
Post a Comment